İzleyiciler

31 Temmuz 2013 Çarşamba








RAMAZAN SOFRALARINDA SİHİRLİ ELLER YARIŞIYOR..


ÇİĞ BÖREK 




  Malzemeler:
* 2,5 su bardağı beyaz un
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin)
* Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı)
* Tuz

İç Malzemesi:
* 250 gr az yağlı kıyma
* 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz, karabiber
* 1/2 çay bardağı su


 Yapılışı: Un,su, tuz,sirke (sıvı yağ istenilirse) kulak memesi kıvamında iyice yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, Diğer tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca su ekleyin ve açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice bastırın ve,kenarlarını çay tabağı ile kesin, kızğın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün,sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...

GÜL TATLISI



Malzemeler

  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz aldığı kadar un
  • 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
  • 3 Su bardağı su
  • 2.5 Su bardağı şeker
  • çeyrek limonun suyu

Hazırlanışı

Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
Hamurun un kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
Kabartma tozu vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
Çay bardağı ile kesilir.
6 adet yuvarlak yarısı üst üste gelecek şekilde yan yana dizilir.
Rulo şeklinde sarılır.
İkiye kesilir. Tepsiye dizilir.
Ortalarına ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz.
Orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
Şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder