İzleyiciler

31 Temmuz 2013 Çarşamba






RAMAZAN SOFRALARINA SİHİRLİ ELLER DOKUNUYOR..
3.HAFTADA MENÜMÜZDE ;

KIZARMIŞ İÇLİ KÖFTE


HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE


ADANA YÖRESİNDEN İÇLİ KÖFTE...
dış harcı için,
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kimyon ,tuz 
1 çay kaşığı biber salçası.
köftelik bulgur ve irmik ayrı kaplarda su ile ıslanır.şiştikten sonra bulgur yoğurulur,yumşayıncada irmik ilave edilir.tekrar iyice yoğurulur.gerekirse 1 yemek kaşığı un koyup az su ilave edip hamuru bağlayabilirisiniz.
iç harcı için;
300 gr kıymayı tencerede suyu çekilene kadar kavurun .üzerine 500 gr ince doğranmış soğanları ekleyip 100 gr kadar margarin koyup kavurun..içine tuz,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kadar salça ilave edin ve donması için bekletin.
içine ceviz ve maydonoz isteğe bağlı. 
köfteleri yumurta büyüklüğünde açıp içini doldurun kaynayan suda haşlayın.suya 1-2 tane limon 
tuzu eklerseniz dağılmasını önlersiniz..




DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ..





Sütlü tatlıları çok severim.
Bu ramazan günlerinde de çok hafif oluyor.

malzemeler
1kg süt
Yarım paket margarin
7 kaşık un
8 kaşık şeker
1paket vanilya
Damla sakızı

 Yapılışı
Tencereye margarini koyup eritiyoruz.margarin eridikten sonra şekeri ve unu içine atıp 3 dakika kısık ateşte karıştırıyoruz.sonra sütünü yavaş yavaş üzerine ilave ediyoruz.Süt biraz ısınınca damla sakızı da içine katıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra  vanilyayı da ekleyip mikser ile 10 kadar çırpıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder