İzleyiciler

12 Temmuz 2013 Cuma

FRANSIZ MUTFAĞININ ADRESİ PAUL


 1889'dan beri Fransız Mutfağının adresi PAUL İstanbul'da


 Geçtiğimiz günlerde bloggerlar olarak Buyaka Paul'da
eşsiz lezzetleri tadabilmek için biraraya geldik.
Kalitenin sembolü sloganıyla,usta aşçıların en taze ve doğal ürünlerini kullanarak hazırladıkları Fransız geleneğinin eşsiz lezzetlerini sunan Paul sadece yemekleri ile değil,şık ve farklı tasarımı;Fransa'nın yerel rustik tarzı ile salonunu birleştiren atmosferi ve güler yüzlü hizmeti ile misafirlerini çok güzel ağırlıyor.


 Enfes kahvaltı menüsünden sonra murat bey ile hoş sohbetimiz eşliğinde hem lezzetleri tatmaya devam ettik hem de Paul'un o zengin menüsünü,ekmeklerin hangi aşamalardan geçtiğini öğrendik.
 PAUL;kruvasan,çikolatalı ekmek gibi viennoiserie çeşitleri ile damak çatlattıkları kesin.Eğitmen olarak kruvasan yapımının ne denli zor ve zahmetli olduğunu çok iyi bilirim.PAUL bu konuda ok başarılı,damakta asla yağ tadı hissetmiyorsunuz hele o çikolatalı olanlar benim favorimdi..



PAUL'ün ünlü el yapımı ekmeği tam 7 saatte hazırlanarak yüksek besin değerine sahip 13 farklı çeşit ekmeğiyle aynı zamanda 'ekmek sanatının ustası'olarak tanınıyor.








Ev sahipliği için Murat Alpay'a
Sevil Eroğluer( Grup 7 )
Nazan Ergülen Şarman( Grup 7 )
Sonsuz teşekkürler..
SAYGILARIMLA...

2 yorum: