İzleyiciler

24 Mart 2013 Pazar




Sufle zamanı..
Malzemeler
125 gr tereyağı
125 gr bitter kuvertür
3 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
50 gr toz şeker
40 gr un
Vanilya

Yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Yumuşayan tereyağını ve toz şekeri bir mikser yardımı ile çırpın. Tereyağı ve şeker çırpılırken yumurtaları tek tek ekleyin ve yumurtalar hafif beyazlaşıp, yoğunlaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Bitter çikolatayı doğrayın ve bain-marie usulü eritin.
Eriyen çikolatayı yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin. Unu eleyip beraber karışıma ekleyin. Kalıpları unlayın ve yağlayın. Karışımı kalıplara bölüştürün ve 200–220 derece’de 7–8 dk pişirin. Fırından çıkarıp ters çevirin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder