İzleyiciler

24 Mart 2013 Pazar

PİRİNÇ SALATASI

MALZEMELER:

  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 4 SU BARDAĞI SU
  • 1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE
  • 2 ADET KÜP KÜP DOĞRANMIŞ HAVUÇ
  • YARIM BAĞ DEREOTU
  • YARIM DEMET MAYDONOZ
  • YARIM LİMON SUYU
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
  • YAPILIŞI :
  • PİRİNÇ YIKANDIKTAN SONRA ZEYTİNYAĞ İLE KAVURULUR VE TUZU SUYU EKLENİR PİLAV KIVAMINDA PİŞİRİLİR.PİLAV SOĞUDUKTAN SONRA TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR.LİMON SUYU VE AZ TUZ İLAVE EDEREK SERVİS YAPILIR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder