KEKİ İÇİN;
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao ( 50 gr )
kek karışımı çembere dökülür ve vişneler una bulanarak rastgele kekin içine batırılır.
kreması için;
3 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı un bolca çırpılır ve üzerine 1 çay bardağı şeker ilavesiyle pişirilir,soguduktan sonra içine 1 paket toz halde krem şanti eklenir ve bolca çırpılır.
ÇİKOLATA SOSU İÇİN,
2 ÇAY BARDAĞI SÜT,1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER,2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA,3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO HEPSİ KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR.OCAĞIN ALTI KAPATILIP,İÇİNE 2 ADET 80 GR BİTTER ÇİKOLATA KONUP KARIŞTIRILIR.
KEK SOĞUDUKTAN SONRA AZ SOĞUK SÜT İLE ISLATILIR VE KREMASI SÜRÜLÜR.BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.SOĞUDUKTAN SONRA ÇİKOLATA SOSU DÖKÜLÜR VE BUZDOLABINDA BİR GÜN BEKLETİLİR VE SERVİS EDİLİR..
bu pastanın ismi nedir? çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık ayşegül hnm görüntü çok güzel tadıda öyledir ben sürekli takipcinizim faceden ve burdan ençok beğendiğim fotolarını aşamalı yayınlamanız lütfen her tarifinizin aşamalı fotolarınıda ekleyin rica ediyorum sevgiler
YanıtlaSil