İzleyiciler

14 Mart 2013 Perşembe


SARIMSAKLI KÖFTE
1 su bardağı irmik
1 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon..
irmik ve ince bulgur ayrı kaplarda ılık su ile ıslanır.şiştikten sonra ince bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulur.içine ıslanmış irmik ve baharatlar ve salça konup yoğurulur.minik köfteler yapılır.kaynayan suda haşlanır.suyun yüzüne çıktığı zaman köfte pişmiş demektir.Suya 2-3 tane limon tuzu eklerseniz.dağılma olmaz...
SOSU İÇİN;
tavaya sıvıyağ-zeytinyağ karıştırılıp konur.1 çaybardağının yarısı kadar.3-4 diş sarımsak konur kokusu çıkınca 1 yemek kaşıı biber,1 yemek kaşığı domates salçası konup kavurulur.püf noktası 1 çay kaşığı şeker koyarım ben domates salçasının ekşimsi tadını alır.sosu haşlanmış köftelerin üzerine dökelim.isterseniz limon suyuda çok yakışır ve tabiki pulbiber.maydonozla servis edilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder