İzleyiciler

18 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU
Malzemeler
1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates/biber salçası
2 olgun domates
1 yemek kaşığı /pirinç
Yapılışı
Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Semizotu suyunu salınca 1 kaşık pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder