İzleyiciler

11 Nisan 2013 Perşembe

PERDE PİLAVI




 PERDE PİLAVI

Malzemeler:
iç malzemesi
4 adet tavuk göğsü
1kg pirinç
300g badem
100g dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı yeni bahar,tarçın,tuz,karabiber..

hamurun malzemesi:
3 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
125gr kase margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
Hamurun hazırlanması: bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
İçinin hazırlanması:

pilavı diri olacak şekilde pişirin. tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın. bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. sonra yağda kızartın.
büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharatlar konulur, karıştırılarak güzelce harman edilir.
önceden hazırlana hamurn merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) kek kalıbını kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 180C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır.


2 yorum: