İzleyiciler

18 Nisan 2013 Perşembe

ÇATLAK KURABİYE...
MALZEMELER:
100 gram margarin)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un
yarım paket kabartma tozu
150 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: 1 su bardağı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekeri mikser ile çırpılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Çikolatalar benmari usulü eritilir. (Benmari usulü: çikolatalar küçük bir kaba koyulur ve başka bir kapta kaynamakta olan suya oturtulup çikolatalar eritilir.) Yumurtalardan sonra eritilmiş çikolatada ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Kakao, un ve kabartma tozu ilave edilen hamur karıştırılır ve 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Hamur buzdolabından çıkarıldıktan sonra biraz cıvık olduğu için kaşık yardımıyla alıp elimizde yuvarladıktan sonra pudra şekerine bulanır ve tepsiye aralıklarla yerleştirilir. Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirilir. Piştikten sonra fırından hemen çıkartılıp soğumaya bırakılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder