İzleyiciler

15 Mart 2013 Cuma

TAHİNLİ ÇELENK
Malzemeler:
3.5- 4 su bardağı un, 50 gr eritilmiş tereyağı, 1 su bardağına yakın toz şeker, 1 su bardağı ılık süt, 1 paket yaş maya, 1 su bardağı ılık su, ½ çay kaşığı tuz..
arasına
1.5 su bardağı tahin, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
3.5 su bardağı un ile beraber hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Elinize az yapışan bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin. Eğer gerekiyorsa su ve un ilavesi yapın. kabı sıvıyağ ile az yağlayıp hamuru buraya koyun. Üzerini nemli bir bezle örterek 45-60 dk mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde 12 beze koparın. Üzerine az un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. 2 yemek kaşığı tahin sürüp yayın. Toz şeker ve ceviz serpin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölüp örgü yayıp simit şeklini verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Mayasının gelmesi için 30 dk daha bekletin.
180 derecede soğuk fırında pişirin..

1 yorum:

  1. elinize sağlık sizi izlemeye aldım bloğuma sizide beklerim sevgiler

    YanıtlaSil