İzleyiciler

17 Mart 2013 Pazar

dola dola pasta




alt hamur icin
125 gr un
50 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
100 gr margarin
yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanlya
üst hamur icin:
4 yumurta
4 yemek kasigi sicak su
50 gr nisasta
75 gr un
75 gr seker
1 pk vanilya
yarım paket kabartma tozu
ici icin böğürtlen reçeli
2 paket kremşanti ve 1 paket doğranmış fıstıklı bitter çikolata...
yapilisi:
alt hamur malzemelerini yoğurunve kelepceli kalibiniza göre catalla bir kac yerlerinden delin ve 180 dercede pişirn..
piştikten sonra üzerine recelden bir miktar sürün..
üst hamurun hazirlanisi icin mikser kabinizin icine yumurtalari kirin icine sicak suyu ekleyip en yüksek devirde 1 dakika cirpin
sekeri vanilyayi serpistirerek cirpmaya devam edin sekeri yavas yavas ekledikden sonra çırpın.. unu, nisastayi, kabartma tozunu ayri bir kapta karistirp, yumurtali karisima ekleyin cirpma teli ile alt üst ederek karistirin
yagli kagit serilmis firin tepsisine dökün düzeltin ve soğuk fırında 180 derecede pişirin..
tezgahiniza temiz mutfak havlusu serin . bir avuc seker serpistirin firindan cikan hamurunuzu ters bu havlu üzerine koyup alttaki kagidi cikarin .
üzerine santiyi sürüp 4 cm eninde uzun seritler kesin...
alt hamurunuzun ortasindan baslayarak bir tanesini seritinrole yaparak koyun. kalan seritleribirer birer her serit etrafinda dolanacak sekilde koyun...
bir gün buzdolabında bekletin....

5 yorum:

  1. Pastalarda gözüm kaldı :)Ellerine sağlık cnm.Blogunu takibe aldım bana da beklerim istanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Ayşegül hanımcım herzamanki gibi yine çok güzel bir tarif ilk fırsatta deneyeceğim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum,sevgiler sema hanımcığım

      Sil
  4. Çok başarılı bir tarif elinize sağlık...

    YanıtlaSil