6 YUMURTA
1 SUBARDAĞI SIVIYAĞ
1 SUBARDAĞI SÜT
VE
ALABİLDİĞİ KADAR UN..
YAKLAŞIK 1 -1,5 KİLO.
1 TATLI KAŞIĞI TUZ..
ara katları için 1 paket tereyağ
yağsız beyaz peynir ve maydonıoz.
Yufkaları haşlamak için:
3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 litre soğuk su
Yapılışı:
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğrulur.
Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.
Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka (kuru)
tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba
kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri
tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
Diğer yufkalar kaynamakta
olan suyun olduğu tencerede yada tepside 1 dakika kadar bekletilir.
Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır.
Tepsiye dizilir. her 4 katta peynir koyabilirsiniz..
Üzerine tekrar
haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine
haşlanmış yufka konur. en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine
düzgünce yerleştirilir.150 derecede yavaş yavaş pişirilir.
Ayşegül'cüm bloğun hayırlı olsun senin gibi cıvıl cıvıl bu arada börekte nefis görünüyor sevgiler:)
YanıtlaSilsağol canım,hoşgeldin sayfama..sevgiler..
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,NE GÜZEL HEPBERABERİZ DESENİZE:))SEVGİLER
Silbloğun hayırlıolsun,aramıza hoşgeldin canım
YanıtlaSilböreğin harika görünüyor el açması da bir başka olur hani
ellerine sağlık
handeciğim çok teşekkür ederim bende sizlerin arasında olmaktan çok mutluyum..
SilMerhaba Aşşegül hanım. Bloğunuz hayırlı uğurlu olsun aramıza hoş geldiniz. Sizi facebooktan da takip ediyordum. Çok güzel paylaşımlarınız vardı. Bloğunuzu izlemeye aldım. Sizide benim bloğuma beklerim. Sevgilerimle... :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.tabikii zevkle sayfanızı beğenirim..
YanıtlaSil