İzleyiciler

26 Aralık 2012 Çarşamba

SU BÖREĞİ

6 YUMURTA
1 SUBARDAĞI SIVIYAĞ
1 SUBARDAĞI SÜT
VE
ALABİLDİĞİ KADAR UN..
YAKLAŞIK 1 -1,5 KİLO.
1 TATLI KAŞIĞI TUZ..
ara katları için 1 paket tereyağ
yağsız beyaz peynir ve maydonıoz.
Yufkaları haşlamak için:
3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

3 litre soğuk su
Yapılışı:

Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğrulur.
Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.
Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka (kuru) tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. her 4 katta peynir koyabilirsiniz..
Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.150 derecede yavaş yavaş pişirilir.

8 yorum:

  1. Ayşegül'cüm bloğun hayırlı olsun senin gibi cıvıl cıvıl bu arada börekte nefis görünüyor sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım,hoşgeldin sayfama..sevgiler..

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,NE GÜZEL HEPBERABERİZ DESENİZE:))SEVGİLER

      Sil
  3. bloğun hayırlıolsun,aramıza hoşgeldin canım
    böreğin harika görünüyor el açması da bir başka olur hani
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. handeciğim çok teşekkür ederim bende sizlerin arasında olmaktan çok mutluyum..

      Sil
  4. Merhaba Aşşegül hanım. Bloğunuz hayırlı uğurlu olsun aramıza hoş geldiniz. Sizi facebooktan da takip ediyordum. Çok güzel paylaşımlarınız vardı. Bloğunuzu izlemeye aldım. Sizide benim bloğuma beklerim. Sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim.tabikii zevkle sayfanızı beğenirim..

    YanıtlaSil