İzleyiciler

1 Aralık 2012 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK


Çiğ Börek yapılışı….
Un, su ve tuz katılarak hamur hazırlanır, Kulak memesi kıvamına
gelinceye kadar su ilavesi ile yoğurulur…
Hamur dinlendirildikten sonra, cevizden biraz daha büyük bezeler
yuvarlak alinde parçalara ayrılır…
Bu bezelerden ufak pasta tabağı boyutlarında yufkalar açılır.
iç malzemesi hazırlanır. Yarım kilo kıyma içine iki
tane orta boy soğan rendelenir, bolca karabiber ve biraz tuz
ilave edildikten sonra az su ilave edilir
Küçük yufkalar açılır ve iç harcı konup,
Kızgın yağda iki tarafı da pişirilir




3 yorum:

  1. Ayyyy Ayşegülümmm ayıp olcak biraz ama napimm , ben bundan istiyorum benim hayatta en sevdiğim çiğ börek ve de mantıdır yan yatarım bunlara.Canımmm ellerine sağlık olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEN İSTE YETERKİ SEMRA ABLACIĞIM EN KISA ZAMANDA YAPARIM BEN SANA..

      Sil
  2. En sevdiğim lezzet. Hayırlı olsun.:) başarılar.

    YanıtlaSil