İzleyiciler

12 Şubat 2014 Çarşamba



TRUFFE...
2 paket sade petibör bisküvi
160 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı YÖRSAN tereyağı
Süt
Süslemek için;
Hindistan cevizi

160 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Bu sırada tereyağını da eritiyoruz. Petibörleri ufalıyoruz ve üzerine erittiğimiz tereyağı ve çikolatayı ekliyoruz. Aldığı kadar süt ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur kıvamına gelince top şeklini vererek süslemesini yapıyoruz. Afiyet olsun…





KUYMAK..
Malzemeler:
200 gr YÖRSAN kaşar peyniri 
2 yemek kaşığı mısır unu(dolu kaşık)
70 gr YÖRSAN tereyağ
2 su bardağı sıcak su
Tavada erittiğimiz tereyağının üzerine mısır ununu dökerek kavurun ve üzerine sıcak suyu dökerek pişirin. Hazırladığımız bu karışımın üzerine küçük küçük parçalara ayırdığımız kaşar peyniri dökerek peynirler eriyene kadar karıştırın. Afiyet olsun..



YALANCISUBÖREĞİ
MALZEMELER..
Yarım paket kelebek makarna
5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı eritilmiş YÖRSAN TEREYAĞ
3 adet yumurta
YÖRSAN BEYAZ PEYNİR ( isteğe göre maydanoz da ekleyebilirsiniz)
İlk olarak makarnayı suda haşlayarak süzün. Bir kasede süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırarak böreğin tepsiye dizilmesine başlayalabiliriz.

Yağlamış olduğunuz tepsiye yufkalardan bir tanesini serelim. Yufkanın fazlası tepsinin kenarlarında sarkacak şekilde olsun. Sermiş olduğunuz yufkanın üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan gezdirelim.
2 tane yufkayı da kıvrımlı bir şekilde, aralarına sıvı karışımdan dökerek tepsiye yerleştirelim.
Haşlanmış makarnanın tamamını yufkaların üzerine dökülür ve güzelce tepsiye dağıtılır.
Bir yufkayı parçalara ayırarak makarnaların üzerini örtün ve üzerine sıvı karışımdan gezdirerek, peynirli iç harcımızı bu kata serpiştirelim.
Son yufkayı da peynirlerin üzerine kapatarak, tepsinin kenarından sarkan yufkaları üzerine kapatalım.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder