TİRAMİSU
- Malzemeler:
- 1 paket kedi dili
- 2 yemek kaşığı instant kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Krema için:
- 3 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 gr labne peyniri
- Üzeri için:
- kakao
- Yapılışı:
- Süt, şeker, un ve yumurta sarılarını karıştırıp ateşe alın ve kremayı pişirin.
- Ateşten alıp vanilya ve peyniri ekleyin ve birkaç dakika karıştırın.
- Sütün içinde kahve ve şekeri eritin ve kedi dilini ıslatın.
- Kuplara kedi dilini dizin ve kremayı dökün.
- Soğuyunca kakao serpip dolapta birkaç saat bekletin ve afiyetle yiyin.
ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA...
Malzemeler
- 1 dizi kuru patlıcan ve kırmızı biber (12 Adet)
- 1 su bardağı zeytin yağ
- 3 orta boy kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 5 diş sarımsak
- Her bir dolma için avuç içi kadar pirinç
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı Limon tozu (veya limon suyu) veya 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 1 Çay kaşığı karabiber , pul biber,kimyon ve kuru nane
- yarım bağ maydonoz ve taze nane
- 1 Tatlı kaşığı tuz
Kurulukların Hazırlanması:
- Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın.
- Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım.
- Kaynama işi bittikten sonra patlıcanları soğuk sudan geçirip, bir kenara alın.
İç Harcının Yapılışı:
- Pirinçleri iyice yıkayın.
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
- Diğer malzemeleri de aynı şekilde doğrayın
- Pirinç, soğan, sarımsak, salça ve geri kalan tüm baharatları ve yağını koyup,geniş bir kapta iyice karıştırın.
- Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile bir parmak boşluk kalana kadar doldurun.
- Ağızlarını sıkarak, ağız tarafı içe bakacak şekilde tencereye sırayla dizin.
- Yarısına gelene kadar su koyun kaynayana kadar yüksek ısıda sonra kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder