İzleyiciler

5 Mart 2013 Salı

PİLAVLAR

MAKLUBE...
MALZEMELER

250 gr. kuşbaşı et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy patates
2 su bardağından biraz fazla su
3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber ,salata çeşitleri ve yeşillik
Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin.
1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk. kavurun.
Kavurduğunuz eti 20-25 cm çapında yağlanmış bir tencerenin dibine yerleştirin.
Patatesleri yuvarlak 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin ve sıvı yağda kızartın.
Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin.
3 kaşık tereyağ ile pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun.
Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün. Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin.
Üzerine 2,5 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pilav pişirin.
Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip yoğurtla servis edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder